De Bruyne: "Kan ons niet vergelijken met ManU en Liverpool"

21 februari 2017, 00:21

Manchester City viel in de zomer van 2008 in Arabische handen en heeft sindsdien over geld niet meer te klagen. Toch duurde het tot vorig seizoen dat de kapitaalkrachtige club voor het eerst in haar geschiedenis de halve finale van de Champions League bereikte. Spelmaker Kevin de Bruyne wil deze jaargang voortborduren op de afgelopen campagne.

"Vorig seizoen was een grote stap voor het team", aldus De Bruyne op de officiële website van Manchester City. "Elk jaar willen we ver komen in de Champions League. Daar bouwt het team nu aan, maar we hebben tijd nodig om het te bereiken. De mensen die over ons moeten schrijven, weten dat we nog niet heel lang in dit toernooi uitkomen. Tien jaar geleden is deze club een andere koers gaan varen."

"Mensen vergelijken ons met Manchester United en Liverpool, maar dat kan eigenlijk niet omdat we niet dezelfde tijd als zij in de Champions League hebben gehad. We hebben dezelfde hoeveelheid tijd nodig", stelt De Bruyne. "Voor mij persoonlijk betekent het niets, maar voor veel mensen in de wereld wel. Iedereen in Engeland is trots als Engelse teams het goed doen in Europa. Wij willen dat graag doen. Misschien kijken de mensen dan anders naar ons."

Manchester City, dat vorig seizoen in de halve finale over twee duels met 1-0 verloor van Real Madrid, strijdt deze jaargang met AS Monaco om een plek bij de laatste acht van het miljoenenbal. "We weten dat het zwaar wordt, maar we moeten ons werk doen en deze ronde winnen om in de Champions League te blijven", vervolgt De Bruyne. "Pas als we de halve eindstrijd of finale bereiken zullen de mensen zeggen dat we bij de grote ploegen horen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen