Heracles legt in zomer kunstgrasveld met verwarming aan

21 februari 2017, 17:07

Heracles Almelo heeft een vernieuwende keuze gemaakt wat betreft de grasmat in het Polman Stadion. De eredivisionist vervangt het huidige veld in de zomer voor een nieuw kunstgrasveld met veldwarming, zo laat directeur Nico-Jan Hoogma weten.

Een kunstgrasveld met verwarming is iets nieuws in de voetbalwereld. "Wij willen vernieuwend zijn, vandaar de keuze voor veldverwarming", zegt Hoogma tegen Voetbal International. "Ook als het sneeuwt of vriest beschikken we dan over een compleet groen en zacht veld", zegt de beleidsbepaler van Heracles.

Overigens is de club niet van plan om ooit over te stappen naar een hybride veld, dat zowel kunstgras als natuurgras in de mat heeft verwerkt. "Bij een hybride veld is er bepaalde perioden van het jaar geen aangroei van het natuurlijke grasdeel en ontstaan er kale plekken", stelt Hoogma. "Bovendien zit kunstgras in ons DNA. We trainen er elke dag op, al onze activiteiten zijn daardoor in het stadion geconcentreerd en na elke wedstrijd gaat de jeugd het veld op om een balletje te trappen. Die binding koesteren we."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen