Atlético Madrid lijkt al klaar met energiek Leverkusen

21 februari 2017, 22:42   Bijgewerkt: 21 februari 2017, 22:47

Atlético Madrid lijkt al met één been in de kwartfinale van de Champions League te staan. De ploeg van Diego Simeone had de boeiende uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen grotendeels onder controle, maar maakte het zichzelf nog onnodig lastig. Saúl en Antoine Griezmann schoten Los Rojiblancos voor rust naar een veilige marge, waarna Karim Bellarabi iets terugdeed. Stefan Savic deed met een eigen doelpunt de benutte strafschop van Kevin Gameiro teniet. Het slotakkoord was echter voor invaller Fernando Torres, waardoor Atlético toch nog met een marge van twee doelpunten won.

Die openingstreffer viel na ruim een kwartier en het was er een om in te lijsten: Saúl ontweek een tackle van Kevin Kampl en krulde de bal met veel gevoel in de verre bovenhoek. Niet veel later viel ook de 0-2: Aleksandar Dragovic verspeelde op de middellijn de bal aan Gameiro, die na een lange sprint uitstekend het overzicht hield en Griezmann bediende.

Griezmann kwam voor rust nog twee keer oog in oog met Bernd Leno te staan, maar stuitte in beide situaties op de doelman. Bayer kon daar weinig meer tegenover stellen dan een afstandspoging van Kampl, die door Miguel Ángel Moya uit de bovenhoek werd getikt, en een voorzet van Julian Brandt, die van richting werd veranderd door Koke en bijna bij de tweede paal binnen zeilde.

De wedstrijd leek gelopen, maar Moyà besloot de tegenstander terug in de wedstrijd te helpen door een ongevaarlijke voorzet via ploeggenoot Savic over de eigen doellijn te duwen: 2-3. De gasten uit Madrid gingen steeds verder achteruitlopen, mede doordat trainer Simeone al zijn aanvallers wisselde, en Bayer wist er zelfs nog een slotoffensief uit te persen.

Atlético wankelde en Filipe Luis moest zelfs een inzet van de tot dan toe onzichtbare Javier Hernández van de lijn halen. Uit een spaarzame aanval viel echter de beslissing. Fernando Torres kopte geheel vrijstaand een voorzet van Koke binnen. In de hectische slotfase pakten Gabi en Filipe Luis nog een gele kaart, waardoor zij de return in Madrid zullen missen. [photo,104841,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen