Guardiola: "Voetbal is prachtig als beide teams aanvallen"

21 februari 2017, 23:58

Van de eerste tot de laatste minuut was Manchester City - AS Monaco een duel om de vingers bij af te likken. Beide teams gingen vol in de aanval en dat resulteerde in een geweldig voetbalgevecht, waarin de Engelse thuisploeg uiteindelijk de sterkste bleek (5-3). Trainer Pep Guardiola omschrijft de wedstrijd 'een speciaal duel'.

"Het was een speciale wedstrijd, dat kan ik niet ontkennen", vertelt de coach op de website van The Citizens. "Ik ben zeer blij met het resultaat en ons optreden. We leven nog. Het was echt een zinderende wedstrijd, waar iedereen in het stadion en voor de tv van genoten zal hebben. Iedereen die betrokken was bij dit duel, moet gefeliciteerd worden. Ook Monaco. Ze hebben een team met geweldige spelere en zij zijn in staat om verschrikkelijk veel goals te maken. Voetbal is prachtig als beide teams op de aanval spelen."

City bracht de wedstrijd tot een goed einde, maar keek twintig minuten voor tijd nog wel tegen een 1-3 achterstand aan. "We hadden moeite om de counters te verdedigen en hebben ook fouten gemaakt, bijvoorbeeld bij de eerste twee goals. Het belangrijkste is dat we niet opgaven", vindt Guardiola.

De Spaanse coach denkt dat City ook in de return in Monaco doelpunten moet maken om de kwartfinale te halen. "Als we daar niet scoren, worden we uitgeschakeld", zegt hij stellig. "Ik ben benieuwd hoeveel teams in staat zijn om de nul te houden tegen Monaco dit seizoen. Ze hebben geweldige voetballers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen