Schmidt: "Kan zien waarom Atlético twee finales speelde"

22 februari 2017, 07:44

Natuurlijk was de strijd tussen Manchester City en AS Monaco (5-3) nog net even wat spectaculairder en doelpuntrijker, maar het duel tussen Bayer Leverkusen en Atlético Madrid was dinsdagavond ook absoluut de moeite waard. Een goede uitgangspositie leverde het Leverkusen niet op, aangezien er met 2-4 verloren werd van de finalist van vorig seizoen.

Leverkusen-coach Schmidt zag een mooie wedstrijd, maar vond dat zijn ploeg zichzelf in de voet schoot tegen Atlético. "Het was een zeer moeilijke avond voor ons. Je kon goed zien waarom Atlético twee keer de finale gehaald heeft in drie jaar", sprak Schmidt tijdens de persconferentie na het duel. "We startten niet goed en kregen vanuit de counter twee goals tegen in de eerste helft. We wisten vooraf al dat dit een wapen van Atlético was", stelt Schmidt.

"Maar ik ben trots op onze reactie in de tweede helft. We hebben ons echt goed teruggevochten, dat moet niet onderschat worden. We hadden zelfs nog even de kans om de 3-3 te maken", aldus de coach van Leverkusen, die Fernando Torres uiteindelijk de eindstand op 2-4 zag bepalen.

"We veroorzaakten onze eigen problemen, door de bal onnodig weg te geven en de tweede ballen niet vaak genoeg te winnen. We maakten het Atlético te makkelijk om hun kwaliteiten te etaleren", zo luidt de slotconclusie van Schmidt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen