Van Nistelrooy en Van Bommel passen voor Jong PSV

22 februari 2017, 08:05

In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor Jong PSV hoopte PSV Ruud van Nistelrooy of Mark van Bommel door te kunnen schuiven, maar de twee voormalig internationals van Oranje zagen deze functie op dit moment niet als een goede optie. Daardoor zal de Eindhovense club een externe oefenmeester moeten halen.

Van Nistelrooy en Van Bommel zijn momenteel allebei werkzaam in de jeugdacademie van PSV, maar zagen het nu niet zitten om de Eindhovense beloftenploegen onder hun hoede te nemen. "We hebben gesproken met Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy, maar Jong PSV is voor beiden geen optie. Daarom vullen we die functie in met een externe kandidaat", maakt technisch manager Marcel Brands in De Telegraaf.

Daar heeft de 'td' van PSV wel begrip voor. "Jong PSV lijkt me ook niet het beste elftal om mee te starten als beginnende trainer. Het zou gelijk betaald voetbal zijn zonder dat je ooit een eigen team onder je hoede hebt gehad", stelt Brands, die niet uitsluit dat Van Nistelrooy of Van Bommel wel bij PSV onder 19 aan de slag zal gaan. "Voor beiden geldt, dat er een aantal voors en tegens zijn, die ze voor zichzelf moeten afwegen. We hebben nog even de tijd. In de loop van maart willen we de trainersstaf hebben ingevuld."

Van Nistelrooy was tot vorig jaar februari assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen