All-time topscorer Oranje-vrouwen trainer bij Feyenoord

22 februari 2017, 12:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manon Melis gaat aan de slag bij Feyenoord, waar ze trainer wordt bij de Soccer Schools. De all-time topscorer van het Nederlandse vrouwenelftal begint komende woensdag bij de club uit Rotterdam-Zuid, als de meidenmodule op Varkenoord gestart wordt.

Dat heeft Feyenoord officieel aangekondigd. De 30-jarige Melis nam drie maanden geleden afscheid als professioneel voetbalster. Ze kende een imposante carrière en werd niet alleen topsocrer aller tijden van de Oranje-vrouwen, maar speelde ook jarenlang in het buitenland. Zo speelde ze negen jaar in Zweden en sloot ze haar carrière af in de Verenigde Staten. Melis was goed voor 59 doelpunten in 163 interlands .

"Ik was klaar voor een nieuwe stap in mijn leven, daarom ben ik gestopt met voetbal. Dat ik een deel van dat nieuwe leven kan gaan invullen met het geven van clinics vind ik hartstikke leuk", zegt Melis op de website van Feyenoord. "Gedurende mijn carrière in Zweden en de Verenigde Staten heb ik al regelmatig clinics gegeven en dat vond ik erg leuk om te doen. Ik heb dan ook heel veel zin om aan de slag te gaan met de meiden die meedoen aan de trainingen van Feyenoord Soccer Schools", aldus Melis, wiens vader Harry tussen 1976 en 1979 voor de Rotterdamse topclub speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen