Schöne verlengt contract bij Ajax met twee seizoenen

22 februari 2017, 15:20

Ajax en Lasse Schöne waren al een tijdje met elkaar in gesprek over een langere samenwerking en hebben elkaar nu gevonden in een nieuw contract. De Deense spelmaker, die dit seizoen als controleur zijn plekje in de basis van de Amsterdamse topclub veroverde, heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Daardoor ligt hij tot medio 2019 vast in de ArenA. Er is een optie voor nog een seizoen in de verbintenis opgenomen.

Clubliefde gaf de doorslag in zijn besluit om bij Ajax te verlengen, zo geeft Schöne aan via de officiële kanalen van zijn werkgever. "Ik blijf nog twee jaar voetballen bij de club waarvan ik ben gaan houden. Dat maakt me blij en doet me goed", stelt Schöne. De Deense international kwam in de zomer van 2012 op transfervrije basis over van NEC en was niet altijd een vaste waarde in Amsterdam, maar heeft zich dit seizoen op knappe wijze gemanifesteerd als controlerende middenvelder.

Er staan tot dusver 183 officiële optredens voor de Amsterdamse hoofdmacht achter de naam van Schöne, die in totaal 44 keer trefzeker was voor Ajax. In 2013 en 2014 greep de Deen de landstitel met Ajax, waarmee hij in 2013 ook de Nederlandse Supercup won.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen