Fenerbahçe strandt, United en Schalke 04 niet in de problemen

22 februari 2017, 19:57

Het Europa League-avontuur van Jeremain Lens, Robin van Persie en Gregory van der Wiel zit erop. Thuis tegen Krasnodar werd er met 1-1 gelijkgespeeld, wat niet genoeg was na de 1-0 nederlaag in Rusland. Manchester United (met Daley Blind) en Schalke 04 (met Klaas-Jan Huntelaar) hebben zich wel geplaatst voor de laatste zestien.

Fenerbahçe – Krasdnodar 1-1

Het ging al na zeven minuten fout voor Fenerbahçe. Martin Skrtel leverde de bal zo in bij Yuri Gazinsky, die direct Fedor Smolov diepstuurde. Skrtel was vervolgens te laat om de oud-Feyenoorder van scoren af te houden. De thuisploeg reageerde met een vloot aan doelpogingen, maar pas vlak voor rust werd de score gelijk getrokken. Souza liep de bal binnen uit een vrije trap van Jeremain Lens. Fenerbahçe had echter meer doelpunten nodig om de 1-0 nederlaag van vorige week ongedaan te maken. Dat lukte de Turken na rust echter niet, mede omdat trainer Dick Advocaat een wissel moest verbruiken aan het vervangen van de geblesseerd geraakte doelman Volkan Demirel.

Saint-Etienne – Manchester United 0-1

Manchester United zat voor de aftrap al op rozen, maar die positie werd na ruim een kwartier nog maar eens versterkt. Henrik Mkhitaryan reageerde het snelst op een slimme voorzet van Juan Mata en tikte de 0-1 binnen. Er was werkelijk niets aan de hand voor de ploeg van José Mourinho, maar toch liep de ploeg onnodige schade op. Na een uur spelen kreeg Eric Bailly zijn tweede gele kaart, waardoor hij de eerste achtste finale zal moeten missen.

Schalke 04 – POAK Thessaloniki 1-1

Na de 0-3 zege in Griekenland had Schalke 04 vooral de opdracht om in eigen huis het publiek te vermaken. Dat lukte na precies een halve helft voor het eerst perfect. Alessandro Schöpf werd prima vrijgespeeld en schoof goed binnen. Een paar minuten later trof Matija Nastasic zijn eigen doel. Hij gleed een voorzet in eigen doel. Daarmee waren de doelpunten op. Huntelaar stond de volledige wedstrijd in het veld en kreeg voor rust een aardige kopkans, die hij net naast het doel mikte.