Sevilla wint maar is nog niet klaar met Leicester City

22 februari 2017, 22:43

Sevilla FC speelde een zeer indrukwekkende wedstrijd, en heeft aan zichzelf te danken dat het Leicester City niet van zich heeft afgeschud in de eerste wedstrijd van het tweeluik in de achtste finale van de Champions League. Met snel aanvalsspel en prachtige doelpunten wist de winnaar van de laatste drie Europe League edities de Engelse stuntploeg van vorig jaar lange tijd te overbluffen. Uit het niets pikte Leicester toch nog een doelpunt mee, en zo eindigde de wedstrijd in 2-1. 

Het duel tussen Leicester en Sevilla was er een tussen twee gevaarlijke outsiders voor de Champions League-titel. Beide clubs zijn geen topfavoriet, maar hebben sterke selecties en kwamen vrijwel probleemloos door de groepsfase. In de competitie is er echter een groot contrast tussen beide ploegen: waar Sevilla knap meedraait bovenin de Primera Division, moet Leicester met een 17e plaats in de Premier League zelfs vrezen voor degradatie. Op voorhand was het dus interessant om te zien hoe beide ploegen voor de dag zouden komen.

Zoals verwacht liet Leicester de bal aan de mannen van Jorge Sampaoli, en loerde het vanaf het eerste moment op de counter. Sevilla nam het heft in handen en dat resulteerde bijna in een vroege openingsgoal: Pablo Sarabia kapte in de 4e minuut naar binnen en schoot, maar hij zag zijn inzet op het dak van de goal eindigen. Een moment later kopte Christian Fuchs de bal bijna in de eigen goal toen hij zijn keeper Kasper Schmeichel even uit het oog was verloren. Schmeichel kon nog maar net redding brengen, en dus kwam Leicester met de schrik vrij.

Sevilla drong steeds verder aan en dit resulteerde al snel in een echt grote mogelijkheid: na een oliedomme overtreding van Wes Morgan op Joaquin Correa kreeg de thuisploeg een penalty. Correa legde zelf aan vanaf elf meter, maar faalde hopeloos. Zijn slappe inzet werd zelfs geklemd door Schmeichel. De Deense doelman was enkele minuten later weer de reddende engel van de regerend Engels kampioen, toen hij een keihard schot van Sergio Escudero wist te keren.

Het geluk van Leicester bleek echter op te raken: in de 25e minuut kwam Sevilla dan toch op een voorsprong. Na een voorzet van Escudero kopte Sarabia weergaloos tegendraads binnen via de binnenkant van de paal. Ditmaal was Schmeichel volstrekt kansloos en wist hij dat zijn ploeg, die tot de 1-0 nog totaal geen vuist had weten te maken, een lange avond tegemoet zou gaan. 

De regerend landskampioen van Engeland mocht van geluk spreken dat het met 1-0 de rust in ging, want na de openingstreffer waren er nog genoeg kansen voor Sevilla om de score uit te breiden. Schmeichel lag echter steeds in de weg, zo keerde hij een aangeraakt schot van Stevan Jovetic en wist de Deen redding te brengen op pogingen van Sarabia en Correa. Leicester werd in de eerste helft dus totaal van de mat geveegd en zal in de rust getrakteerd zijn op een donderspeech van Claudio Ranieri.

Leicester begon met meer vuur aan de tweede helft, wat resulteerde in schotjes van Ahmed Musa en Wilfred Ndidi. Sarabia maakte even later bijna zijn tweede avond, maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Vervolgens haalde Sevilla opgelucht adem toen een aangeraakt schot van Danny Drinkwater maar net naast zeilde. Sevilla had in de 62e minuut vervolgens een echte reden tot juichen: Correa maakte zijn fout van de gemiste penalty goed en schoot de 2-0 binnen. Nadat Jovetic de bal heerlijk tussen twee man had meegenomen legde hij het leer panklaar voor de Argentijnse aanvaller, die niet nadacht en snoeihard via de lat binnen knalde.

Leicester had nog steeds niet meer dan speldenprikjes uitgedeeld tot het in de 73ste minuut uit het niets het belangrijke uitdoelpunt maakte. Jamie Vardy stond op de goede plek na een strakke voorzet van Drinkwater en prikte knap binnen. Zo kreeg Sevilla de deksel op de neus voor alle gemiste kansen, en zag de wereld voor Leicester er opeens een stuk rooskleuriger uit. Omdat er ondanks kansen voor Sevilla en een kopbal op de lat van Adil Rami niet meer gescoord werd, belooft de return in het King Power Stadium op 14 maart een zeer spannende wedstrijd te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen