Lyon kegelt AZ met monsterscore hard uit Europa League

23 februari 2017, 23:03   Bijgewerkt: 23 februari 2017, 23:27

Olympique Lyon is ook in eigen huis een maatje te groot gebleken voor AZ. De Fransen gaven AZ met 7-1 een pak op de broek en bekerden daardoor verder in de Europa League. Na 45 minuten stond er al 4-1 op het bord, terwijl dat vorige week in Alkmaar de uitslag was. Na rust speelde AZ wat beter en kreeg het nog mogelijkheden op een tweede goal, maar het was Lyon dat nog drie keer doel trof. Ferdi tekende een kwartier voor tijd voor zijn derde, Houssem Aouar en Mouctar Diakhaby voerden de score in de slotfase nog verder op.

Een zevende wereldwonder of een echte houdini-act was nodig voor AZ om zich nog te plaatsen voor de laatste zestien van de Europa League. De uitslag van een week geleden betekende dat het team van John van den Brom vier doelpunten nodig had om voor een grote verrassing te zorgen in Lyon. In Alkmaar had AZ genoeg kansen gehad om meer te scoren en was Lyon effectiever.

Lyon, dat met veel andere namen aantrad ten opzichte van vorige week in Alkmaar, vond het na de 2-0 wel goed en schakelde een tandje terug. Het werd wakker geschud door Levi Garcia, die met een mooi laag geplaatst schot doelman Anthony Lopes passeerde. Zoals gezegd gingen de ogen weer even open bij Lyon en binnen tien minuten was Krul twee keer gepasseerd. Fekir was trefzeker uit een corner en Sergi Darder pikte zijn doelpunt mee doordat Krul maar half ingreep bij zijn houdbare pegel.

Het tempo ging bij Lyon in de tweede helft flink naar beneden en dat zorgde ervoor dat AZ nog 45 minuten mocht genieten van Europees voetbal en zowaar flink wat kansen kreeg om nog een goal te maken. Doelman Lopes was echter een sta-in-de-weg voor AZ. Hij pareerde de inzetten van Derrick Luckassen, Garcia en Alireza Jahanbakhsh. Ook invaller Mats Seuntjens was nog dicht bij een goal, maar hij raakte het zijnet.

Een kwartier voor tijd mocht Ferdi voor de derde keer aanleggen, hij hoefde de bal alleen maar in leeg doel te schuiven. Dat betekende de 5-1, maar het werd in de laatste vijf minuten nog erger voor AZ. Invaller Aouar werd totaal uit het oog verloren en schoot door de benen van Krul de 6-1 binnen en Diakhaby mocht uit een corner ongehinderd raak koppen: 7-1. Nog nooit leed AZ zo'n grote uitnederlaag in Europees verband. Het record van september, toen AZ met 5-0 eraf ging tegen FC Zenit, werd zo uit de boeken geschoten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen