Nuytinck laat het zien als spits: "Nu zal men niet lachen"

24 februari 2017, 09:23

Voor Bram Nuytinck was het donderdag een gedenkwaardige avond. De Nederlandse centrumverdediger werd door Anderlecht-coach René Weiler als gelegenheidsspits ingebracht in het uitduel met Zenit St. Petersburg in de zestiende finale van de Europa League. Anderlecht had nog één goal nodig en deze kwam er op de valreep, uitgerekend na een assist van Nuytinck.

Nuytinck kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen en ging, tot verbazing van velen, voorin lopen. De verdediger werd gebruikt als stormram en dat wierp zijn vruchten af: hij leverde de assist voor de beslissende 3-1 van Isaac Thelin, die goed was voor een plek in de achtste finale. "Nu zal men niet meer lachen met deze wissel", sprak Nuytinck na afloop tegen Sporza, doelend op de scepsis van veel mensen toen hij als spits gebracht werd. "Ik ben blij dat ik nog belangrijk voor de ploeg kon zijn. We hebben niet veel gecreëerd in deze lastige wedstrijd, maar we zijn blij en trots dat we doorstoten."

"Ik vind dit knap van ons", vervolgt Nuytinck. "De trainer laat zien dat we een sterk team als geheel hebben. Ik denk dat deze kwalificatie onze teamgeest zal versterken. We worden een team en het loopt veel beter dan in het begin van het seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen