Ajax treft Kopenhagen in achtste finale Europa League

24 februari 2017, 13:27   Bijgewerkt: 24 februari 2017, 14:11

Ajax weet welke horde het moet nemen om de laatste acht van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers kruisen in de achtste finale van het tweede toernooi van Europa de degens met FC Kopenhagen. Bij de Deense topclub staat oud-Ajacied Nicolai Boilesen momenteel onder contract.

Het wordt een interessant weerzien met Boilesen, omdat de linksback niet echt lekker wegging uit Amsterdam. De Deense international vertrok afgelopen zomer door de achterdeur van de ArenA, nadat hij een tijd lang niet meer bij de eerste selectie zat. Ajax heeft twee keer eerder tegen Kopenhagen gespeeld. Beide keren ging het fout voor de Amsterdammers. In het seizoen 2001/2002 was Kopenhagen met 0-0 en 0-1 te sterk. In 2006/2007 won Ajax met 1-2 in de Deense hoofdstad, maar ging het alsnog mis (0-2) in Amsterdam. Ajax, dat ten koste van Legia Warschau (0-0 en 1-0) doorging naar de laatste zestien, speelt eerst uit op 9 maart. Een week later volgt de return op Nederlandse bodem.

Er zijn nog drie Belgische clubs over in de Europa League, waardoor onze zuiderburen het best vertegenwoordigd zijn. Ze kunnen niet weer allemaal doorstoten, omdat AA Gent en Racing Genk (Marco Bizot) elkaar treffen in de achtste finale. Het Anderlecht van Bram Nuytinck neemt het op tegen APOEL Nicosia, waar Boy Waterman steevast onder de lat staat. Naast het Belgische onderonsje is er ook sprake van een Duits gevecht: het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar heeft geloot tegen Borussia Mönchengladbach.

Het treffen tussen Olympique Lyon en AS Roma (Kevin Strootman) is op papier het mooiste affiche. Lyon maakte in de afgelopen ronde zonder de niet-speelgerechtigde Memphis Depay korte metten met AZ (1-4 en 7-1), terwijl AS Roma te sterk was voor Villarreal. Rostov, dat dit seizoen al tegen Ajax en PSV speelde, ontmoet Manchester United. Ryan Babel speelt met Besiktas tegen Olympiakos. De overige wedstrijd is Celta de Vigo-Krasnodar.

Volledige loting achtste finale Europa League

Celta de Vigo - Krasnodar

APOEL Nicosia - Anderlecht

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach

Olympique Lyon - AS Roma

FC Rostov - Manchester United

Olympiakos - Besiktas

AA Gent - Racing Genk

FC Kopenhagen - Ajax

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen