Schöne over loting: "Heel leuk en bijzonder treffen"

24 februari 2017, 15:31

Voor Lasse Schöne heeft de Europa League-loting van Ajax tegen FC Kopenhagen een bijzonder tintje. De controlerende middenvelder komt natuurlijk uit Denemarken, waardoor hij veel bekenden tegen zal komen. Het eerste contact met de 'vijand' is al gelegd.

"Het gaat gewoon een hele leuke ontmoeting worden", blikt Schöne, die woensdag zijn contract bij Ajax tot 2019 verlengde, vooruit op de officiële website van Ajax. De loting voor de achtste finale van de Europa League werd tijdens de lunch door de selectie van Ajax bekeken. "Na afloop kreeg ik meteen veel berichten van vrienden, ook de Deense pers belde meteen voor een reactie", zegt Schöne.

Ajax komt onder meer Nicolai Boilesen, die vorig seizoen nog in Amsterdam onder contract stond, tegen. "Ik heb even geappt met verdediger Peter Ankersen", aldus Schöne. Kopenhagen werd dit seizoen derde in een Champions League-groep met FC Porto, Club Brugge en Leicester City. In de vorige Europa League-ronde rekenden de Denen af met het Bulgaarse Ludogorets.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen