Willem II leidt carnaval in met zege op bezoek bij Excelsior

25 februari 2017, 22:03

In Tilburg lijkt het carnaval nu al geslaagd te zijn. Willem II heeft uit bij Excelsior dankzij doelpunten van Dico Koppers en Erik Falkenburg de drie punten mee naar Kruikenstad genomen. Willem II liet het initiatief aan de thuisploeg en vertrouwde op zijn gesloten verdediging. Na rust sloegen de Tricolores echter bikkelhard toe met twee direct op elkaar volgende doelpunten. Het tandeloze Excelsior wist vervolgens vrijwel niets meer af te dwingen en zag Danilo Pantic vlak voor tijd nog een rode kaart krijgen na een schandalige charge op Darryl Lachman.

Willem II beperkte zich grotendeels tot verdedigen, maar kreeg voor rust wel de beste kansen: Erik Falkenburg stuitte echter op doelman Warner Hahn en Fran Sol kopte op slag van rust net voorlangs. Even daarvoor had Khalid Karami namens Excelsior de bovenkant van de lat geraakt met een venijnige poging van afstand.

Beide doelpuntenmakers leken even later nog een treffer te verzorgen, maar Falkenburg schoot naast uit een voorzet van Koppers. Excelsior kon de dreigende nederlaag echter niet meer afwenden.  In de slotfase miste Fran Sol nog een opgelegde kans en moest Kostas Lamprou handelend optreden bij een afstandsschot van Stanley Elbers. In de blessuretijd maakte invaller Pantic de ellende voor Excelsior compleet door hard door te halen op Lachman en volkomen terecht rood te krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen