Kuyt bekijkt kraker tegen PSV vanaf Feyenoord-bank

26 februari 2017, 13:33

Het is zover. Feyenoord en PSV staan op het punt om de eerste eredivisiekraker van het jaar 2017 in gang te brengen. De nummers één en drie van de competitie zijn sinds de winterstop nog zonder puntenverlies, maar daar komt dus in ieder geval voor één topclub verandering in. Scheidsrechter Bas Nijhuis fluit om 14.30 uur voor de aftrap in De Kuip, waar Dirk Kuyt op de bank zit.

Wat betreft de opstellingen van beide teams was vooral de basis van Feyenoord interessant. Werd Kuyt, Jens Toornstra of Steven Berghuis gepasseerd na het dilemma van Giovanni van Bronckhorst? Dat is uiteindelijk Kuyt geworden: Toornstra speelt op tien, Berghuis op rechtsbuiten. Verder kent de opstelling van de Rotterdamse koploper weinig verrassingen. Terence Kongolo is fit genoeg bevonden om als linksback te kunnen starten, terwijl Michiel Kramer ondanks een oogblessure op de bank kan zitten.

Bij PSV keert Jürgen Locadia na lang blessureleed terug in de wedstrijdselectie, maar de aanvaller start als reserve. Gastón Pereiro en Bart Ramselaar bezetten bij de ploeg uit Eindhoven namelijk de flanken. De terugkeer van Pereiro gaat ten koste van Steven Bergwijn, die vorige week tegen NEC (3-1 winst) nog een basisplek had. Nicolas Isimat-Mirin krijgt in het centrum van de defensie de voorkeur boven Daniel Schwaab.

Wint Feyenoord de kraker in Eindhoven, dan houdt de koploper Ajax (Heracles Almelo-thuis, 16.45 uur) op minimaal vijf punten en komt PSV op elf punten achterstand te staan. Gaan de Eindhovenaren echter met de zege aan de haal, dan wordt het verschil met Feyenoord teruggebracht tot vijf punten en kan Ajax op twee punten van de lijstaanvoerder komen.

Opstellingen

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; Vilhena, El Ahmadi, Toornstra; Berghuis, Jørgensen, Elia.

PSV: Zoet, Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Willems; Pröpper, Guardado, Van Ginkel; Pereiro, De Jong, Ramselaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen