Nijhuis over eigen goal Zoet: "Horloge ging alsnog trillen"

26 februari 2017, 17:48

Het uurwerk van Bas Nijhuis speelde zondagmiddag een beslissende rol in de kraker tussen Feyenoord en PSV. De Rotterdamse koploper won met 2-1 dankzij een bizar doelpunt. Jan-Arie van der Heijden knikte de bal richting het doel en Jeroen Zoet pareerde, maar de goalie van PSV duwde het leer vervolgens alsnog over de eigen doellijn. Nijhuis bevestigt dat Zoet een eigen doelpunt maakte.

"Op het eerste moment dacht ik dat het een goal was, maar op mijn horloge bleef het zwart. Daarna ging mijn horloge alsnog trillen. Omdat het even duurde, was er sprake van verwarring bij de spelers", verklaart Nijhuis na afloop in de mixed zone van De Kuip. "Het systeem zei dus dat het toch een doelpunt was. Dat volg ik, omdat ik niet aan het klokje twijfel. We moeten het systeem vertrouwen, al was ik natuurlijk wel verbaasd door de gang van zaken", zegt de Tukker.

Nijhuis gaat nog een keer in op hét moment van de wedstrijd. "Zoet pakt de bal goed, maar trekt hem vervolgens naar zich toe. Daarom heb ik het ook op het formulier ingevuld als een eigen doelpunt", stelt de arbiter, die aangeeft dat er in zijn optiek geen overtreding werd gemaakt bij een luchtduel, zoals enkele PSV'ers claimden.

Met genoegen kijkt Nijhuis terug op het bepalende moment. "Ik ben echt blij dat het zo gegaan is. We hebben nu geen doelpunt gemist."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen