Bosz: "Wedstrijd geworden waar ik beetje bang voor was"

26 februari 2017, 20:14

Ajax won zondag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 4-1, maar het verschil werd pas in de tweede helft gemaakt. Bij de pauze was de score met 1-1 nog in evenwicht in de Amsterdam ArenA. Coach Peter Bosz vond zijn elftal ook niet goed beginnen.

"Het is de wedstrijd geworden waar ik een beetje bang voor was, na het zware duel van donderdag. We waren niet scherp", citeert het twitteraccount van Ajax Bosz op de persconferentie. De trainer doelde op de return tegen Legia Warschau in de Europa League, die wel een plaats in de achtste finales van het toernooi opleverde.

Door goals van Matthijs de Ligt, Davinson Sánchez en Bertrand Traoré in de tweede helft won Ajax alsnog ruim. "De tweede helft begonnen we beter. De Ligt nam daarin het voortouw. Hij gaf de ploeg nieuwe energie", stelde Bosz. De verdediger was in de rust ingevallen voor de uitgevallen Nick Viergever. "Nick had het over verkramping in zijn lies. We moeten het even afwachten", aldus Bosz.

Tegen Legia Warschau bleef winteraankoop David Neres nog op de bank bij Ajax, maar tegen Heracles mocht de Braziliaan wel debuteren van Bosz. "Hij was vast in zijn dribbels en aannames. Hij maakte de juiste keuzes. Het zag er leuk uit", besloot de oefenmeester positief.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen