Real buigt 2-0 achterstand bij Villarreal om in drie punten

26 februari 2017, 22:49   Bijgewerkt: 27 februari 2017, 00:01

Het ging zeker niet gemakkelijk, maar Real Madrid heeft de koppositie in de Spaanse competitie weer overgenomen van FC Barcelona. De ploeg van coach Zinedine Zidane kwam zondag in de uitwedstrijd tegen subtopper Villarreal met 2-0 achter, maar kantelde in het laatste half uur de score en won toch nog met 2-3.

Door de winst komt Real op 55 punten, respectievelijk één en drie meer dan nummer twee FC Barcelona en nummer drie Sevilla FC. Bovendien speelde de grootmacht uit Madrid één wedstrijd minder dan de twee achtervolgers. Barça won eerder op de dag de kraker bij Atlético Madrid, dat vierde staat met 45 punten, met 1-2. Sevilla zegevierde zaterdag met dezelfde cijfers in de derby bij Real Betis.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Real drie punten zou overhouden aan het bezoek aan Villarreal. De thuisclub had in de eerste helft het betere van het spel, al stond het bij rust nog 0-0. In de eerste elf minuten van de tweede helft scoorde Villarreal wel, twee keer zelfs. Trigueros opende in de vijftigste minuut de score. De Spanjaard kreeg de bal voor zich in het strafschopgebied en volleerde raak. Zes minuten later zette Cédric Bakambu de gastheer op 2-0, na een pass van Bruno.

Een stunt hing in de lucht, maar in het laatste half uur toonde Real Madrid veerkracht. In de 64ste minuut kopte Gareth Bale van dichtbij de aansluitingstreffer tegen de touwen. Uit een omstreden penalty - de scheidsrechter wees naar de stip na een vermeende handsbal van Soriano in de 'zestien' - herstelde Cristiano Ronaldo tien minuten later de balans. De bezoekers drukten daarna door en pakten dankzij een rake kopbal van invaller Alvaro Morata in de 83ste minuut de volle buit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen