Fenomenale Nainggolan knalt Roma voorbij Internazionale

26 februari 2017, 23:04   Bijgewerkt: 27 februari 2017, 21:33

Aan de hand van een weergaloze Radja Nainggolan heeft AS Roma drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Internazionale. De Belgische middenvelder scoorde zondag in het Stadio Giuseppe Meazza met twee prachtige schoten en legde zodoende de basis voor een 1-3 overwinning van zijn Romeinse werkgever.

Al na twaalf minuten schoot Nainggolan prachtig raak. De Belgisch international sneed vanaf de flank naar binnen en knalde de bal vanaf de rand van het penaltygebied in het doel. In de eerste helft had AS Roma weinig problemen met Inter, toch oogde Kevin Strootman in de pauze voor de camera van Mediaset Premium - in Italië zijn rustinterviews met spelers heel normaal - niet geheel tevreden.

Strootman zei ook te hopen op nog een treffer van Nainggolan. De Nederlander kreeg zijn zin: zijn Belgische collega scoorde elf minuten na de break wederom op schitterende wijze. Ditmaal bekroonde hij een rush vanaf eigen helft met een doeltreffend afstandsschot. Mauro Icardi gleed in de 81ste minuut de bal bij de tweede paal in het doel en dacht daarmee voor een spannende slotfase te zorgen, maar vier minuten later was de marge voor Roma weer twee. Diego Perotti scoorde uit een penalty, toegekend na een overtreding van Gary Medel op Edin Dzeko.

AS Roma, tweede in de Serie A, verkleint door de winst de achterstand op koploper Juventus weer tot zeven punten: 66 om 59. De concurrent uit Turijn was zaterdag al te sterk voor Empoli. Roma heeft nu vijf punten voorsprong op nummer drie Napoli, dat een dag eerder voor eigen publiek ten onder ging tegen Atalanta Bergamo. Inter is met 48 punten de nummer zes van Italië.