Van Persie oefent in basisformatie

Koen Freriks
25 mei 2006, 23:13

Robin van Persie speelde tijdens de donderdagavondtraining in de basisformatie van Marco van Basten. De Arsenal-speler stond rechtsbuiten en kreeg de voorkeur boven Dirk Kuyt, die met de 'reserves' meespeelde.

Voor het eerst deze week speelde Van Basten een oefenpot van elf tegen elf. De aanval in de basisformatie werd naast Van Persie gevormd door Robben en Van Nistelrooy. Het middenveld bestond uit Van Bommel, Cocu en Van der Vaart. Keeper Van der Sar werd in de defensie bijgestaan door Kromkamp, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst. Jaliens ontbrak in het partijtje. Hij is herstellende van een vleeswond in zijn bovenbeen.

Van Basten liet weten dat Oranje zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Kameroen met de sterkst mogelijke opstelling begint. De opstelling geeft hij nog niet prijs. "Nee, ik ga nog niet zeggen of ik start met de elf spelers die nu een hesje droegen. Daarbij duurt het nog ruim twee weken voordat we op het WK tegen Servië en Montenegro spelen. Er kan nog dus veel gebeuren. Iedereen kan zijn kans pakken."

Van Persie was dolblij dat hij in de basisformatie meespeelde: "Natuurlijk geeft dat een heel goed gevoel. Het ging ook lekker maar ik ben er nog lang niet. Ik heb me voorgenomen om zes of zeven weken alles te geven. Ik mag geen steekjes meer laten vallen. Ik moet iedere avond gaan slapen met het gevoel dat ik niets heb laten liggen." Kuijt was niet verbaasd: "Je weet dat dit kan gebeuren. We hebben namelijk 23 goede voetballers. Het WK begint pas over twee weken. Ik zal zeker nog mijn kansen krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen