De trotse koploper krijgt alleen maar meer vertrouwen

26 februari 2017, 23:37

"Vorig jaar wonnen we dit soort wedstrijden niet, maar nu wel", zegt Eljero Elia na afloop van de met 2-1 gewonnen kraker van Feyenoord tegen PSV. Het is tekenend voor het contrast tussen dit seizoen en de vorige jaargang. Waar Feyenoord afgelopen jaar na 24 speelronden op plek zeven stond, is het nu hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1999. Dat doet de Rotterdamse mens goed.

Op karakter

Feyenoord was sinds de winterstop nog zonder puntenverlies en boekte tegen PSV alweer haar tiende overwinning op rij. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst ging furieus van start, greep de Eindhovense opponent bij de strot en tekende via Jens Toornstra al snel voor de 1-0. Hoewel PSV meer grip kreeg en zelfs langszij kwam, bleven de drie punten uiteindelijk terecht in Rotterdam. Na een kopbal van Jan-Arie van der Heijden en een miraculeus moment met de doellijntechnologie kende scheidsrechter Bas Nijhuis in de slotfase de beslissende 2-1 toe. Een uitbarsting van geluid volgde in de kolkende Kuip.

"Misschien heeft Ajax ook gekeken"

"Ik denk dat we wel een tik hebben uitgedeeld. Elf punten is veel, met nog tien wedstrijden te gaan", voegt Toornstra toe. Met de Eindhovense nummer drie houdt Feyenoord dus niet echt rekening meer in de titelrace. Op het veld liet de koploper ook zien dat het weinig angst had voor PSV. "Als je in een topwedstrijd bijna de hele tijd beter bent, dan geeft dat ook een boost voor het zelfvertrouwen. Misschien heeft Ajax ook gekeken", zegt Toornstra vol bravoure. De Amsterdammers staan door een 4-1 zege op Heracles Almelo nog vijf punten achter de nummer één.

Nog geen feest

Ook Karim El Ahmadi vond het verdiend dat Feyenoord drie punten overhield aan de clash met PSV. "Gezien de kansenverhouding waren wij de bovenliggende partij", aldus de Marokkaanse middenvelder, die zich steeds meer als een leider ontpopt bij Feyenoord. Ook buiten de lijnen, aangezien hij de rust bewaart. "We zijn allemaal blij, maar nog niet in een feeststemming. Er zijn nog tien finales te spelen, daar gaan we vol voor. We zijn wel erg blij met het gat dat we geslagen hebben met PSV. Het verschil is nu wel erg groot geworden om nog goed te maken", stelt El Ahmadi.

Een soort perfectionisme kenmerkt Feyenoord dit seizoen. Vaak ziet men in Rotterdam-Zuid nog verbeterpunten, terwijl de resultaten formidabel zijn. Dat geldt ook voor Eric Botteghin. "Het is wel zuur dat we een doelpunt tegen hebben kregen tegen PSV, omdat we daarvoor zes clean sheets achter elkaar hadden", stipts de ijzersterke Braziliaan aan. "Maar toch raakten we niet in paniek en hebben we nog kunnen scoren. Dat doen we gelukkig vaker tegen het einde van de wedstrijd." Dat laatste is misschien ook wel het geluk van de kampioen... al is de strijd natuurlijk nog lang niet gestreden.

Door: Koen Jans

[photo,104954,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen