Feyenoord komt dichterbij: "Laten ons niet gek maken"

27 februari 2017, 08:07

Nog tien hordes moet Feyenoord met succes nemen om de Coolsingel aan het einde van het seizoen vol te laten stromen met haar uitzinnige fans, die al jaren hunkeren naar het eerste kampioenschap sinds 1999. Waar de schaal bijna twee decennia lang vaak verder weg was dan ooit, komt hij nu steeds een beetje dichterbij. Bij de fans heerst er overduidelijk al titelkoorts, maar hoe is dat bij de spelers?

Na afloop van de met 2-1 gewonnen kraker tegen PSV vroeg FCUpdate.nl aan meerdere spelers van Feyenoord hoe zij tegen de uitmuntende prestaties, de steeds groter wordende titelkansen en de gigantische honger naar de landstitel bij de fans aankijken. Ze waren eensgezind. Natuurlijk werd er benadrukt dat het kampioenschap nog lang niet binnen is, maar toch konden ze er niet omheen dat de schaal nu toch wel steeds dichterbij aan het komen is. Bovendien vinden ze het prachtig om te zien hoe Het Legioen met de titelstrijd bezig is.

Karim El Ahmadi noemt de 2-1 zege op PSV een 'mooie stap in de goede richting'. "Maar we moeten nog niet gaan zeggen dat we al zo goed als kampioen zijn. Er zijn nog tien wedstrijden te gaan, het kan dus nog alle kanten op", aldus El Ahmadi, die ook meekrijgt dat Het Legioen steeds meer hoop krijgt. "Het begint nu ook steeds dichterbij te komen, maar we moeten ons niet gek laten maken. We moeten alle wedstrijden proberen te winnen. Als dat lukt, dan dwingen we het vanzelf af."

De Kuip

De Kuip

Eljero Elia wil eveneens niet te ver vooruitkijken. "Je moet realistisch blijven. Er is nog een lange weg te gaan. We moeten van week naar week leven en dan zien we vanzelf wel hoe het loopt. We hebben er in ieder geval vertrouwen in. Het worden belangrijke weken voor Feyenoord en voor heel Rotterdam", stelt Elia.

De vleugelaanvaller krijgt naar eigen zeggen veel mee van de wijze waarop de titelrace leeft in de stad. "Je merkt het aan de mensen om je heen. Je ziet het op Instagram en Facebook, maar ook als je op straat loopt. Men praat veel over de titel. In de selectie ook wel, maar we weten dat er nog een heel lange weg te gaan is. We moeten week na week alles geven en presteren en dan zien we het vanzelf wel", besluit Elia.

Door: Koen Jans

[photo,104953,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen