Van Hanegem: "Klaar met gezeur over niet meespelen Kuyt"

27 februari 2017, 07:44

Willem van Hanegem vindt dat de nadruk bij Feyenoord minder moet komen te liggen op de keuzes die Giovanni van Bronckhorst maakt voor zijn opstelling. Het gaat in de optiek van de voormalig international te veel over het vraagstuk of Dirk Kuyt, Jens Toornstra of Steven Berghuis gepasseerd moet worden.

"Ik ben klaar met het gezeur over het niet meespelen van Kuyt. Het gaat niet om Kuyt. Het gaat om die schaal, die Kuyt, als aanvoerder, uiteindelijk op de Coolsingel omhoog mag houden", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Dankzij de 2-1 overwinning op PSV ziet het clubicoon de landstitel steeds dichterbij komen. "Laat het dit jaar Feyenoord eens lukken!"

Van Hanegem heeft genoten van de sfeer in en rondom De Kuip. "Ik heb gisteren zoveel blije mensen gezien. Dat verlangen naar een titel is zo groot binnen de club. En dan die Kuip, hè. Die is leeg al zo geweldig", aldus de oud-middenvelder, die afgelopen week zijn 73ste verjaardag vierde.

Wat betreft de kraker tegen PSV was Van Hanegem vooral onder de indruk van de openingsfase. "De eerste twintig minuten speelde Feyenoord tegen PSV dan ook direct heel goed. Het won alle duels. Op het veld straalden de spelers uit dat er in de Kuip op deze dag niets te halen was. Het tempo was hoog, Feyenoord zette overal druk. Vilhena en Kongolo waren de hele eerste helft de besten op het veld. De eerste goal van Feyenoord kwam voort uit een geweldige aanval. Feyenoord speelde in die fase het beste spel van het seizoen, ongeveer net zo als in de eerste helft uit bij AZ. Het had PSV in de tang", vindt Van Hanegem, die het daarna wel minder zag gaan omdat 'Feyenoord achteruit ging lopen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen