Ceferin: "Streng beleid Trump schaadt bid voor WK 2026"

27 februari 2017, 09:40

Aleksander Ceferin heeft zich uitgesproken over het feit dat er een Amerikaans bid ingediend gaat worden voor de organisatie van het WK 2026. De Sloveense voorzitter van de UEFA denkt dat de reisrestricties die VS-president Donald Trump instelt de Amerikaanse gooi naar het gastheerschap bij de mondiale titelstrijd niet ten goede zullen komen.

Als de strenge reisvoorwaarden van Trump worden doorgevoerd, zal het WK 2026 volgens Ceferin minder snel in de Verenigde Staten plaatsvinden. Dat heeft de UEFA-baas gezegd in een interview met de New York Times. De Sloveen reageerde daarmee op het feit dat de VS, eventueel samen met Mexico en Canada, als de grote favoriet gezien wordt voor de organisatie van het WK 2026.

Ceferin denkt dat het WK-bid beschadigd kan worden door het Amerikaanse immigratiebeleid. Als het lastiger wordt om vanuit bepaalde landen naar de VS te reizen, dan is dat volgens de UEFA-preses nadelig. "Het zal deel uitmaken van de evaluatie en ik ben ervan overtuigd dat het de VS niet zal helpen om het WK te mogen organiseren. Als spelers niet kunnen komen wegens politieke of populistische besluitvorming, dan kan het WK daar niet gespeeld worden. Dat geldt voor de VS, maar ook voor andere landen", aldus Ceferin.

"Voor fans, journalisten et cetera geldt natuurlijk hetzelfde als voor de spelers. Het is het WK; iedereen moet erbij kunnen zijn, wat zijn of haar nationaliteit ook is", vervolgt Ceferin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen