Veelbesproken Palermo-preses zwaait na 38 coaches af

27 februari 2017, 19:11

Er komt een einde aan een tijdperk bij Palermo. De club kondigt maandag aan dat voorzitter Maurizio Zamparini per direct de voorzittershamer neerlegt bij de nummer achttien van de Serie A. De 75-jarige preses staat in de voetbalwereld voornamelijk bekend vanwege het veelvuldig ontslaan van trainers.

Zamparini was sinds 2002 de voorzitter van Palermo en heeft in die periode maar liefst 38 trainers versleten. Sinds enkele weken staat bij de club Diego Lopez als coach aan het roer en hij is al de vierde (!) oefenmeester die het dit seizoen mag proberen bij Palermo. Voordat Zamparini bij Palermo actief was, was hij de voorzitter van Venezia. Ook bij die club stond hij bekend om het veelvuldig ontslaan van trainers, waardoor hij nu aan het einde van zijn loopbaan in totaal maar liefst 61 trainers heeft versleten.

Palermo, dat bezig is aan een moeizaam seizoen, meldt dat er binnen vijftien dagen een nieuwe voorzitter zal worden gepresenteerd. Naar verluidt doen Amerikaanse investeerders spoedig hun intrede bij de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen