Dreun voor Fiorentina, dat voorsprong weer weggeeft

27 februari 2017, 22:49   Bijgewerkt: 27 februari 2017, 23:04

Halverwege het thuisduel met Torino was er geen vuiltje aan de lucht voor het dolende Fiorentina, getuige de 2-0 voorsprong. Toch gaf de thuisploeg, net als vier dagen geleden tegen Borussia Mönchengladbach, wederom een ruime marge uit handen. Door twee goals van Andrea Belotti, die ook nog een strafschop miste, werd het 2-2.

Fiorentina verloor vorige week pijnlijk van concurrent AC Milan, waardoor het een pas op de plaats moest maken in de strijd om plek zeven in de Serie A. De ploeg werd vervolgens ondanks een 2-0 voorsprong uit het Europa League-toernooi geknikkerd door Borussia Mönchengladbach (2-4) en kreeg vandaag een nieuwe teleurstelling te verwerken. Bij rust stond La Viola nog op een fraaie 2-0 voorsprong, maar Torino snoepte na de pauze toch een punt weg uit het Stadio Artemio Franchi.

Belotti was dé man van de tweede helft. De speler van Torino faalde in de 62ste minuut van elf meter, door zijn penalty op de lat te schieten. Het was alweer zijn derde gemiste strafschop van dit seizoen. De spits bleek in het restant van het duel echter niet meer met die misser te zitten, aangezien hij ijskoud met twee goals voor een 2-2 eindstand zorgde.

En dat terwijl de thuisclub nog goed begonnen was aan de wedstrijd. Al na acht minuten werd de 1-0 aangetekend door Riccardo Saponara. Joe Hart slaagde er eerst nog in om een inzet van Borja Valero te keren, maar was kansloos op de rebound. De doelman van Torino blonk sowieso uit in de eerste helft, het was aan hem te danken dat Torino niet tegen een grote achterstand bij rust aankeek. Toch kwam de thuisploeg kort voor de pauze nog op 2-0. Nikola Kalinic kopte hard raak uit een hoekschop en bracht zijn team daarmee in een zetel. Dat de uitstekende ruststand vervolgens niet voldoende bleek voor Fiorentina, mag de dolende thuisploeg zich uiteraard aanrekenen.

Het gat tussen Fiorentina (achtste) en Torino (negende) bedraagt vijf punten.