Zonder Ranieri keert Leicester even terug naar kampioensjaar

27 februari 2017, 22:54   Bijgewerkt: 27 februari 2017, 23:12

Alsof het zo moest zijn. Na het geweldige kampioensjaar werd Claudio Ranieri vorige week uit zijn functie ontheven bij Leicester City en vandaag (maandag) heeft de ploeg één van haar beste duels van het seizoen afgewerkt. Met interim-coach Craig Shakespeare werd Liverpool maandagavond bij het eerste duel in post-Ranieri-tijdperk overtuigend met 3-1 opzij gezet. Daardoor heeft de regerend kampioen even lucht in de strijd tegen degradatie.

Wat het team namelijk liet zien tegen Liverpool, deed terugdenken aan het kampioensjaar. Interim-trainer Shakespeare greep terug op het 4-4-2-systeem waar Leicester vorig jaar zo succesvol was geweest en die keuze pakte geweldig uit. Vanaf minuut één had de thuisclub de overhand en was het gevaarlijk voor het doel. Liverpool had niets te vertellen en had de grootste moeite om met name Jamie Vardy in toom te houden.

Vreemd was het dan ook niet dat hij na 28 minuten voor een orkaan aan geluid zorgde in het stadion. De spits werd met een geweldige steekpass van Marc Albrighton oog in oog met Simon Mignolet gezet en schoof de bal koeltjes in het doel. Kort daarvoor was de spits al heel dicht bij een goal geweest, toen hij een lange bal van Kasper Schmeichel geweldig controleerde maar vervolgens op de keeper stuitte.

Na die treffer was de sfeer in het stadion geweldig en zorgden de fans voor een prachtig gebaar. Ranieri werd door de supporters luidkeels toegezongen en ook met mooie spandoeken bedankt voor bewezen dienst. Het was een geste die Ranieri uiteraard heeft verdiend. Ook voor het duel werd de Italiaan met doeken en gezang in het zonnetje gezet door de fans van de regerend kampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen