"Wellicht goed moment voor wisseling van wacht bij PSV"

28 februari 2017, 08:34

Aad de Mos heeft zich op felle wijze uitgesproken over de situatie bij PSV, dat door een 2-1 nederlaag bij Feyenoord schier kansloos is geworden in de titelstrijd. De voormalig trainer van PSV (jaren negentig) trekt zelfs de positie van coach Phillip Cocu, die de afgelopen twee jaar landskampioen werd en vorig seizoen de knock-outfase van de Champions League wist te bereiken, in twijfel.

De Mos constateert na de verloren kraker in De Kuip dat er een schoonmaakbeurt nodig is in Eindhoven. "Ik denk dat spelers als Willems, Arias, Zoet en Guardado beter ergens anders een frisse neus kunnen gaan halen. Daar moeten spelers voor terugkomen met kwaliteit, maar ook met de honger naar succes. Dat wordt nog een hele klus voor Marcel Brands", zegt De Mos in gesprek met De Telegraaf. Ook plaatst hij vraagtekens bij Cocu. "Soms is de chemie uitgewerkt. Daar moet PSV serieus naar kijken en eens goed met Phillip Cocu over praten", vindt De Mos.

"Ik heb dat zelf ook meegemaakt. Je gaat wel eens een jaar te lang door. Daar moet je als trainer en als club volwassen in staan", vervolgt de tv-analyticus. "Het zou een goed moment kunnen zijn voor een wisseling van de wacht op de trainerspositie, zodat een nieuwe trainer er blanco in kan stappen en grotendeels zijn eigen groep kan samenstellen."

De Mos denkt verder dat PSV er goed aan doet om de komende periode alvast te gaan doorselecteren. "Bij Ajax hebben jongens als Dolberg, Van de Beek, Nouri, Kluivert en De Ligt al volop de kans gekregen. Waarom zou PSV nu geen kansen geven aan de eigen grootste talenten van diezelfde generatie, zoals Rigo, Lammers en Obispo? PSV moet er rekening mee houden dat het proces van een nieuw team bouwen sowieso tijd kost. Daarom zou het zomaar kunnen dat PSV een langere periode in de achtervolging zal moeten op Feyenoord en Ajax", voorspelt De Mos.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen