Twente en NEC klimmen in categorie-indeling KNVB

28 februari 2017, 14:24   Bijgewerkt: 28 februari 2017, 14:41

De KNVB heeft de nieuwe categorie-indeling voor de clubs in het betaald voetbal gepresenteerd. De licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond heeft op basis van de jaarstukken van het seizoen 2015/2016 en de prognosecijfers voor het seizoen 2016/2017 drie clubs hoger ingedeeld.

FC Den Bosch, NEC en FC Twente zijn ten opzichte van het vorige meetmoment van categorie 1 naar categorie 2 verplaatst, zo maakt de KNVB bekend. In categorie 1, de groep met clubs die onder toezicht moeten werken aan financieel herstel, zitten nog vijf clubs: De Graafschap, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo. In de gezonde categorie 3 zitten tien clubs, tot de tweede categorie behoren negentien clubs.

Achilles '29 is de enige club die nog niet ingedeeld is, omdat er nog een licentieproces loopt tegen de club uit Groesbeek.

De volledige categorie-indeling

Categorie 3

Ajax, AZ, SC Cambuur Leeuwarden, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV en Willem II.

Categorie 2

ADO Den Haag, Almere City FC, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV Maastricht, NAC Breda, N.E.C, FC Oss, Sparta Rotterdam, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse en FC Volendam en PEC Zwolle.

Categorie 1

De Graafschap, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen