Juventus deelt Napoli flinke tik uit in eerste halve finale

28 februari 2017, 22:39

Juventus heeft een goede basis gelegd in de eerste halve finale van de TIM Cup. Ondanks dat de koploper van de Serie A bij rust tegen een achterstand aankeek won de ploeg met 3-1 van SSC Napoli, wat zorgt voor een goede uitgangspositie tijdens de return in Napels op 5 april.

Arek Milik stond voor het eerst sinds 2 oktober weer eens in de basis bij Napoli. De van een langdurige blessure herstelde Pool liet zich gelijk gelden. Hij combineerde na dik een halfuur spelen fraai met Lorenzo Insigne, die vervolgens José Maria Callejón een niet te missen kans bood. De wedstrijd golfde in de eerste helft op en neer en Juventus kreeg via onder andere Gonzalo Higuaín en Stephan Lichtsteiner aardige mogelijkheden.

Waar het scoren voor rust niet wilde lukken, ging het direct na de pauze wel goed voor de Oude Dame. Er werd een overtreding gemaakt op Paulo Dybala, die vervolgens zelf vanaf elf meter de gelijkmaker binnenschoot. Na dik een uur spelen kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Higuaín kon vanuit een lastige hoek binnentikken, nadat doelman Pepe Reina miszat bij een vrije trap. De keeper had een paar minuten later geen antwoord toen Dybala andermaal aan mocht leggen vanaf elf meter. Er waren nog kansen voor Juventus om verder uit te lopen via onder andere Sami Khedira en Juan Cuadrado, maar die schade bleef de bezoekers bespaard.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!