Salzburg wil Leipzig geen helpende hand toesteken

1 maart 2017, 08:55

Omdat Red Bull Salzburg en RasenballSport Leipzig dezelfde geldschieter hebben, gaat de UEFA mogelijk in juni beslissen dat beide ploegen niet in hetzelfde seizoen in Europa uit mogen komen, omdat er anders competitievervalsing op de loer ligt. Mocht het inderdaad zover komen, dan gaat men in Salzburg geen hulp geven aan de 'broer' in Leipzig.

Hoewel RB Leipzig de huidige nummer twee van de Bundesliga is, is plaatsing voor de Champions League onzeker door de lopende soap met Salzburg. De Oostenrijkse topclub heeft niet de intentie om afstand te doen van zijn eigen Europese standplaats, om Leipzig te helpen. "Het intrekken van de licentie gaan wij niet doen, als dat überhaupt al mogelijk is", zegt Salzburg-directeur Stephan Reiter tegen Sport1.

Als de UEFA inderdaad beslist om één Red Bull-club in Europa uit te laten komen, dan wordt de keuze voor een club uiteindelijk gemaakt op basis van de ranglijst. Omdat Salzburg aan kop gaat in Oostenrijk en Leipzig de nummer twee is in Duitsland, zou er dan voor de eerste club gekozen worden. "Als wij kampioen worden, ga ik ervan uit dat we in de Champions League kunnen spelen", aldus Reiter.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen