Arsenal-talent Eyoma (19) kijkt ogen uit in Volendam

1 maart 2017, 16:35

In de voorbije transferperiode maakte Aaron Eyoma een opzienbarende overstap: het talent, dat normaliter zijn wedstrijden afwerkte in de jeugd van Arsenal, verkaste naar Volendam, om aldaar voor 'het andere oranje' uit te komen. In het shirt van de plaatselijke FC heeft de 19-jarige Brit twee wedstrijden gespeeld: niet in de Jupiler League, maar in de Derde Divisie, waarin het jeugdelftal van Volendam uitkomt.

"Ik ben naar Volendam gekomen omdat ik van hun manier van spelen houd", legt Eyoma zijn opmerkelijke stap uit aan RTV Noord-Holland. "Bovendien maken ze kans om te promoveren." De talentvolle voetballer heeft in de afgelopen weken informatie proberen te vergaren over het dorp waar hij het komende halfjaar, op huurbasis spendeert. "Ik weet dat er ongeveer 25.000 mensen wonen, en dat het bekend is vanwege de visserij. Dat is het wel ongeveer", lacht hij.

Eyoma kijkt zijn ogen uit in de visserstad. "Volendam is klein, veel kleiner dan Londen", analyseert de Brit. "Het mooie is dat iedereen elkaar kent, en dat iedereen elkaar wil helpen." Over de muzikale achtergrond van Volendam heeft Eyoma inmiddels ook al een beetje geleerd: "De technisch directeur vertelde me dat een populaire zanger wel eens naar de club komt ja. Hoe hij heet? Het begint in ieder geval met een J!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen