'Happy ending' steeds lastiger in soap rond overname Milan

1 maart 2017, 11:17   Bijgewerkt: 1 maart 2017, 13:16

De overname van AC Milan door het Chinese consortium Sino-Europe Sports blijft maar op zich wachten en staat bovendien nog op losse schroeven. Het zal vermoedelijk nog wel even duren voordat de deal in kannen en kruiken is, mocht dit er überhaupt al van komen.

Dinsdag kwam naar buiten dat de overeenkomst tussen Milan en de Chinese partij, voor de zoveelste keer, vertraagd zal worden. Omdat Sino-Europe Sports namelijk tijd nodig heeft om de benodigde 320 miljoen euro te kunnen ophoesten. En dat terwijl het allemaal op vrijdag 3 maart rond zou lijken te komen, aangezien de deal steeds dichterbij kwam.

Milan heeft bevestigd dat de gesprekken tussen de huidige grootaandeelhouder Fininvest (het bedrijf van Silvo Berlusconi) en het Chinese consortium nog lopen, maar dat er problemen ontstaan zijn en er daarom dingen verduidelijkt moeten worden. Diverse media uit Italië stellen dat de deadline met minimaal dertig dagen uitgesteld wordt, maar La Gazzetta dello Sport claimt zelfs dat de Chinezen wegens financiële moeilijkheden een verlaagd bod hebben voorgesteld. Deze zouden Berlusconi en co hebben afgewezen, waardoor een deal allerminst onzeker is.

Mogelijk volgt er dus weer een afgeketste deal bij de slapende voetbalreus. Een tijdje geleden leek de club wakker te worden geschud door een mogelijke overname van de Thai Bee Taechaubol, maar dit ging uiteindelijk fout. Milan ligt al sinds 1986 in handen van Berlusconi. De club uit de modestad kende veel successen, maar heeft het de laatste jaren bijzonder lastig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen