Doelpunten Baker helpen Vitesse aan vierde bekerfinale

1 maart 2017, 22:41

Vitesse heeft voor de vierde keer in de geschiedenis van haar bestaan de finale van de KNVB Beker bereikt. In een wedstrijd die pas redelijk laat écht tot leven kwam rekenden de Arnhemmers af met Sparta. Lewis Baker scoorde tweemaal voor Vitesse, dat aanvoerder Guram Kashia met een eigen goal een kwartier voor tijd de spanning nog terug zag brengen. Gescoord werd er daarna niet meer: 1-2.

Aan de sfeer, prachtig vuurwerk en een uitverkocht huis, lag het niet op Het Kasteel. Van al die door Sparta georganiseerde activiteiten had Vitesse aanvankelijk echter het meeste profijt. Baker zette zijn ploeg nog binnen het kwartier op voorsprong. Een hard schot, van ruim twintig meter, was de niet geheel vrijuitgaande Sparta-doelman Roy Kortsmit te machtig: 0-1.

De tweede helft ging aanvankelijk zo verder. Ongeveer twintig minuten voor tijd kwam er wat meer leven in de brouwerij. Sparta ging wat opportunistischer spelen, werd ook gevaarlijker, maar toch was het Vitesse dat de voorsprong uitbreidde. Opnieuw was Baker de plaaggeest voor Sparta: hij scoorde na een combinatie met Milot Rashica. Enkele fracties later was de spanning echter alweer terug. Notabene aanvoerder Kashia werkte de bal in eigen goal: 1-2.

Het was voor Sparta het signaal om de druk op het Arnhemse doel nog wat te verhogen. Ryan Sanusi was vlak voor tijd het dichtst bij de o zo gewenste gelijkmaker, maar zijn schot ging net naast. Nadat ook Craig Goodwin een vrije trap op een ideale plek niet kon benutten vloeiden de Rotterdamse krachten weg en was het na afloop feest in het uitvak.

[photo,105009,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen