Fenerbahçe slaat eerste slag in bekerduel met Kayserispor

2 maart 2017, 20:34   Bijgewerkt: 2 maart 2017, 20:49

Fenerbahçe heeft goede zaken gedaan tijdens de eerste ontmoeting met Kayserispor in de kwartfinale van het bekertoernooi. De ploeg van Dick Advocaat won de uitwedstrijd met 0-3. Fernandão nam twee van de drie treffers voor zijn rekening.

Fenerbahçe was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kwam pas een minuut voor de rust op voorsprong. De openingstreffer van Fernandão betekende alweer zijn zesde in het bekertoernooi. De assist kwam van Jeremain Lens. Nummer zeven kwam ook nog want twintig minuten voor tijd was het opnieuw de Braziliaanse aanvaller die trefzeker was.

De eindstand werd bepaald nadat Erkan Kas de bal in eigen doel werkte: 0-3. Daardoor heeft de ploeg van Advocaat een uitstekende uitgangspositie voor de return op 4 april. Lens was de enige Nederlander die in actie kwam bij de bezoekers. Hij begon in de basis en speelde negentig minuten. Robin van Persie zat de gehele wedstrijd op de bank terwijl Gregory van der Wiel ontbrak in de selectie. Deniz Türüc kwam als invaller binnen de lijnen bij de thuisploeg.