Hulshoff: "Als je zo dichtbij bent, overheerst teleurstelling"

3 maart 2017, 08:04

Wat was SC Cambuur er toch dicht bij. Na overwinningen op Rijnvogels (0-1), TEC (0-4), Ajax (2-1) en FC Utrecht (2-2, na penalty's) waren de Leeuwarders hard op weg om ook AZ uit het toernooi om de KNVB Beker te knikkeren. Na een 0-0 eindstand stond Cambuur zelfs één benutte pingel voor in de strafschoppenserie. Het ging echt toch mis in Alkmaar: door drie missers van elf meter ging AZ door naar de finale in De Kuip.

Zodoende werd Cambuur niet de eerste eerstedivionist in 23 jaar die zich voor de eindstrijd plaatst. "We waren er heel dichtbij", verzucht coach Sipke Hulshoff na afloop van de zenuwslopende bekeravond voor de camera van FOX Sports. "Als AZ twee penalty's mist in de strafschoppenserie, dan heb je wel het gevoel dat het weer onze avond had kunnen worden. Een herhaling van wat we in Utrecht hebben laten zien. Maar dat is het helaas niet geworden."

Toch is Hulshoff bijzonder trots op zijn Leeuwardse manschappen. "We mochten al heel blij zijn dat de we de penalty's gehaald hebben. Dat was ook grotendeels te danken aan Leonard Nienhuis, die een foutloze wedstrijd heeft gekeept en ons erdoorheen heeft gesleept. Maar het is natuurlijk ook een verdienste van de rest van het team. We hebben het Ajax, Utrecht en AZ lastig gemaakt in de beker. Dat is geen toeval. Het zegt iets over de kwaliteit, strijd en passie binnen deze groep. Ik ben daarom ontzettend trots op mijn ploeg. Het publiek heeft vanavond tot het laatste moment op het puntje van zijn stoel gezeten."

De slotconclusie van Hulshoff: "AZ heeft terecht gewonnen, maar als je zo dichtbij bent, dan overheerst de teleurstelling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen