Van den Brom: "Dat showtje van Krul hoort erbij"

3 maart 2017, 08:04

De halve finale van de KNVB Beker tussen AZ en SC Cambuur leverde een waar spektakel op. Waar op voorhand verwacht werd dat de Alkmaarse thuisploeg weleens een gemakkelijke avond kon gaan beleven, bleek het tegendeel waar te zijn. Na een scenario met vele plotwendingen ging AZ pas na penalty's door. Ondanks het feit dat de Noord-Hollanders twee pingels mistten, werd de strafschoppenserie met 3-2 gewonnen.

Daardoor staat AZ op 30 april in de finale van de beker tegen Vitesse, dat Sparta woensdagavond al met 1-2 versloeg. Het leidde, na de beslissende redding van Tim Krul op de penalty van Martijn Barto, tot veel vreugde bij trainer John van den Brom. "Je leeft intens mee met zo'n wedstrijd. Emoties horen erbij. Het is mooi en hoort bij een halve finale. De spanning en de ontlading na de beslissende strafschop waren enorm. Het was genieten", aldus de trainer van AZ bij FOX Sports. "Je weet in zo'n penaltyreeks niet wat je moet doen als trainer. Je probeert rustig te blijven, maar je hebt op dat moment nul invloed als coach. Je probeert één te zijn met de jongens. De ontlading, daar geniet je uiteindelijk nog meest van."

Dat het in het voetbal snel kan verkeren, werd wel weer duidelijk. Vorige week werd AZ namelijk nog afgeslacht in Lyon. "We zaten in een fase waarin het allemaal niet echt meezat. Na de 7-1 tegen Lyon stonden we bijna te huilen en als je dan binnen zeven dagen later dit neer kan zetten als team, dan is dat geweldig", zegt Van den Brom. De trainer was bijzonder blij met Krul, die de beslissende penalty keerde. "Na een stroeve start is het mooi dat hij zo belangrijk is voor AZ. Zondag (1-1 tegen PEC Zwolle, red.) pakte hij ook al een punt voor ons. Je ziet dat hij in zijn kracht zit in dit soort penaltysituaties. We hebben niet voor niets met heel het land al een keer staan juichen door hem. Het is geweldig dat hij het nu waarmaakt. Dat showtje van hem, dat hoort er verder allemaal bij.

Van den Brom maakt zich nu op voor de finale tegen zijn oude club Vitesse. "Dat is voor mij natuurlijk ontzettend leuk", stelt de AZ-trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen