Barto 'doodziek' van misser, Nienhuis 'ongelooflijk trots'

3 maart 2017, 08:24

Na een bloedstollend spannend bekerduel ging niet SC Cambuur, maar AZ door naar de finale in De Kuip. Nadat beide ploegen twee penalty's gemist hadden, gaf de misser van Martijn Barto uiteindelijk de doorslag. De spits van de Leeuwardse eerstedivisionist is er naar eigen zeggen 'doodziek' van.

"Ik heb echt een paar dagen nodig om dit te verwerken. Ik had me voorgenomen om het net zo te doen als op de training, maar waarschijnlijk was het niet hard genoeg", bromt Barto na afloop voor de camera van de NOS. Het Cambuur-sprookje is volgens hem op een 'klote-manier' ten einde gekomen. "Ik verwijt mijzelf dat ik 'm niet binnenschiet. We hebben gevochten voor wat we waard waren, want deze wedstrijd verdiende strafschoppen. Het is geen goed idee om nu in mijn hoofd te kijken."

Keeper Leonard Nienhuis was de grote uitblinker bij Cambuur, maar zijn redding op de penalty van Alireza Jahanbakhsh leverde niet de gewenste afloop op. "We zijn heel dichtbij gekomen, maar hier heb je niets aan. Toch ben ik ongelooflijk trots op onze prestatie en hoe we ons hebben laten zien hier. Het voelt wel heel zuur dat het zo uit onze handen is geglipt", aldus Nienhuis, ook bij de NOS.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen