Blom blij met videoref: "Het voetbal heeft gewonnen"

3 maart 2017, 12:13

De videoscheidsrechter deed donderdagavond weer zijn werk, tijdens de halve bekerfinale tussen AZ en SC Cambuur. Een doelpunt van Stijn Wuytens in de 94ste minuut werd in eerste instantie goedgekeurd door Kevin Blom, maar de dienstdoende scheidsrechter keurde de goal van AZ op basis van het advies van videoscheidsrechter Dennis Higler af. Er was namelijk door Levi Garcia een overtreding gemaakt op Leonard Nienhuis.

Blom is zeer blij met het werk van de videoref. "Ik kon helaas niet goed beoordelen of Garcia daadwerkelijk met zijn handen de keeper duwde. We hebben hier eigenlijk heel lang op gewacht: de VAR kan mooi zijn werk doen. Dennis Higler zat in Hilversum, maar het was alleen een kwestie van eventjes contact hebben met elkaar. Ik was best wel een beetje beduusd van alles", zegt Blom tegen FOX Sports over het moment.

Na het contact met Higler was het voor Blom zo klaar als een klontje. "Ik kan nog even naar de zijkant gaan voor een on field-review, maar Dennis was heel duidelijk en zei dat Garcia met twee handen de keeper duwde. Dat kon ik vervolgens ook heel makkelijk uitleggen naar de spelers toe. De bewuste speler was ook geen velden of wegen te bekennen om te protesteren; één en één is dan twee", aldus Blom, die aangeeft dat ieder doelpunt gecheckt wordt op fouten.

De scheidsrechter is zeer verheugd met de intrede van de videoarbitrage. "Het is een prachtig instrument om mee te schakelen. Het heeft zijn waarde weer bewezen. Het voetbal heeft gewonnen, zeker als je het enthousiasme van iedereen ziet", glimlacht Blom.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen