Gio over stadsderby: "Leeft bij supporters en de groep"

3 maart 2017, 13:54

Na de zeer belangrijke 2-1 overwinning op PSV en daarmee de zevende overwinning op rij sinds de winterstop, ligt de focus bij Feyenoord weer op de volgende competitiewedstrijd. De koploper uit Rotterdam, die nog altijd vijf punten boven Ajax staat, brengt een bezoek aan Het Kasteel van Sparta Rotterdam. Trainer Giovanni van Bronckhorst beschouwt het als een echte derby.

"We hebben wat nagenoten, beelden bekeken het met spelers over de wedstrijd gehad, maar sinds woensdag ligt de focus op Sparta", zegt Van Bronckhorst via de officiële kanalen over de overgang van de kraker tegen PSV naar het burentreffen met Sparta. De selectie heeft wat kleerscheuren overgehouden aan de topper: Rick Karsdorp en Eljero Elia waren gekwetst. Hoewel Karsdorp weer helemaal fit is, is het bij Elia nog de vraag of kan spelen tegen Sparta. "Het ziet er positief uit, maar we moeten even afwachten hoe het zich allemaal houdt. Voor de rest is iedereen fit", aldus Van Bronckhorst. Elia kampt met enkelklachten. "Hij is nog niet helemaal honderd procent fit. We nemen zaterdag een beslissing."

De derby tegen Sparta vindt Van Bronckhorst een prachtig affiche. "Ik denk dat het bij zowel de supporters als de groep erg leeft. Het zijn toch speciale wedstrijden in het seizoen, die je altijd wil winnen. Ongeacht de stand. We hebben ook gewoon allebei de punten hard nodig", benadrukt Van Bronckhorst, die in zijn spelerscarrière derby's als El Clásico, de North London-derby en de Old Firm speelde. "Het is wel moeilijk te vergelijken, zeker met de Old Firm. Maar goed: dit soort wedstrijden is voor de fans wel heel belangrijk."

Van Bronckhorst ziet Sparta wisselvallig presteren in het lopende seizoen. "Ze hebben net een periode gehad waarin het resultaat niet altijd even goed was. Vorige week heeft de overwinning op NEC (0-1, red.) Sparta goed gedaan. Ze hebben het echter niet door kunnen zetten in beker", stelt Gio, die Sparta met 1-2 zag verliezen in de halve finale. "Dat is een enorme teleurstelling voor hun, erg jammer dat ze de finale niet gehaald hebben. Ze moeten nu weer om zien te schakelen naar de competitie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen