PEC met Sandler; Vitesse zonder Room, maar met euforie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 maart 2017 – Bij Vitesse hadden ze niet lang om de plaats in de finale van de KNVB Beker (dankzij een 1-2 zege bij Sparta) te vieren, omdat er zondag alweer een eredivisiewedstrijd op het programma staat. De Arnhemmers gaan op bezoek bij PEC Zwolle, dat dit seizoen nog geen enkele keer van een ploeg uit de top of subtop wist te winnen.

Jans: "Mooi om Sandler kans te geven"

Daar hoopt PEC Zwolle, in het bijzonder trainer Ron Jans, verandering in te kunnen brengen. "Dat zou wel een keer lekker zijn", zegt Jans tegen PEC Zwolle TV over de gebrekkige prestaties tegen hoger aangeschreven ploegen. "Maar niet alleen omdat Vitesse is écht een subtopper is en meedoet om plaats vier, maar ook omdat je dan hele goede zaken kan doen om je uit de zorgen te spelen", stelt de trainer.
PEC met Sandler; Vitesse zonder Room, maar met euforie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Jans kan niet beschikken over de geschorste Dirk Marcellis, die vervangen wordt door Philippe Sandler. "Ted van de Pavert had ook gekund, maar we vinden gewoon dat Philippe zich goed aan het ontwikkelen is", aldus Jans. "We willen van achteruit voetballen en dan is het mooi om een jonge, talentvolle speler de kans te geven."

Fraser mist Room

Bij Vitesse heerst er nog euforie, omdat midweeks ten koste van Sparta Rotterdam (1-2) de bekerfinale bereikt werd. Dat kan de ploeg van coach Henk Fraser energie geven en dat is ook wel nodig, aangezien de Arnhemmers zich opmaken voor wedstrijd nummer drie in acht dagen. "Tegen Sparta hadden wij een dag minder rust dan de tegenstander, dat was wel te merken. Nu, na de bekerzege, hebben we weer twee dagen rust voor de eerstvolgende wedstrijd. We zijn in ieder geval gebrand op weer een goed resultaat. Ik ben wel benieuwd hoe wij voor de dag komen na twee pittige wedstrijden kort op elkaar te hebben gespeeld", zegt Fraser op de clubwebsite.

Eloy Room kan zaterdagavond in Zwolle hoogstwaarschijnlijk niet keepen wegens liesklachten, waardoor Michael Tørnes zich kan opmaken voor een basisplaats. Ondanks dat Vitesse een stuk hoger genoteerd staat op de ranglijst dan PEC Zwolle, waakt Fraser voor onderschatting. "Dat kunnen wij ons sowieso niet permitteren en daarnaast is PEC gewoon een prima voetballende ploeg. Ze hebben ook een trainer die graag wil voetballen en met PEC vaak van eigen kracht uitgaat. Dat bekeken wordt het weer een lastig potje voor ons. Maar wel één die we weer graag naar onze hand willen zetten."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd