Cocu begrijpt Brands: "Feyenoord straalt het in alles uit"

3 maart 2017, 15:08   Bijgewerkt: 3 maart 2017, 16:13

Voor PSV is het niet anders: na de 2-1 verliest van Feyenoord rest de strijd om plaats twee in de Eredivisie. Het grijpen van voorronde Champions League is het hoogst haalbare geworden, beseft men in Eindhoven. Sterker nog: zelfs dat wordt een lastige klus, aangezien de achterstand op nummer twee Ajax inmiddels al zes punten bedraagt. Toch gelooft coach Phillip Cocu erin, zo zegt hij voor het thuisduel met Roda JC.

"Als we een heel goede serie neerzetten is dat nog mogelijk", zegt Cocu op PSV.nl over het gevecht met Ajax om de tweede plaats. Ondanks het optimisme dreunde de knal van de verloren kraker in De Kuip nog wel hard na. "We hebben een paar dagen nodig gehad om daar overheen te komen. Om het een plekje te geven als het ware en ons te focussen op het nieuwe doel. Na de training van woensdag voelde ik dat we de nederlaag achter ons konden laten", vertelt de keuzeheer van PSV.

De spelersgroep heeft de kater van vorige week wel aardig weggespoeld, vindt Cocu. "We hebben een tik gehad, aan ons te laten zien dat we genoeg mentaal vermogen hebben om de wedstrijd te winnen. Ik wil dat we met z'n allen laten zien dat we voor de tweede plaats gaan. Als we een heel goede serie neerzetten is dat nog mogelijk. Al besef ik dat we het niet in eigen hand hebben", aldus de coach van PSV, die tegen Roda JC nog niet kan beschikken over Marco van Ginkel. "Hij richt zich op de wedstrijd van volgende week."

Honger

Tot slot ging het deze week in de media veelvuldig over PSV en de opmerkingen van technisch manager Marcel Brands, die aangaf de selectie niet 'hongerig' genoeg te vinden. Cocu kan zich daar, [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/312695/de-jong-en-guardado-zijn-het-niet-eens-met-brands/,_blank,in tegenstelling tot] Luuk de Jong en Andrés Guardado, wel wat bij voorstellen. "Feyenoord straalt in alles uit dat het kampioensploeg is. Dat kan een paar procent schelen. Wij hebben dat in het verleden ook gehad, maar hebben dat dit seizoen iets minder. Dat is niet iets dat je kunt oproepen of aanwakkeren, anders zou iedereen dat altijd hebben. Zoiets ontstaat tijdens een seizoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen