Koeman zegt niks, maar is volgens Gio geschikt voor Barça

3 maart 2017, 16:05

Door het naderende vertrek van Luis Enrique bij FC Barcelona wordt er veelvuldig gesproken over de opvolging van de trainer in Camp Nou. In Catalonië zingen de namen van oefenmeesters als Jorge Sampaoli en Ernesto Valverde rond, maar Ronald Koeman wordt ook vaak genoemd. Hoewel de manager van Everton hier zelf niet op wil reageren, denkt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst dat Koeman de juiste man is voor de vacature.

Op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel tussen Tottenham Hotspur en Everton kreeg Koeman meerdere vragen over Barcelona, maar de Nederlandse trainer wilde inhoudelijk niets kwijt over de vacante positie bij de club waar hij als speler zo succesvol was. "Ieder woord die ik zeg over Barcelona is er een te veel", aldus een getergde Koeman. "Ik hoef het daar niet over te hebben", maakte hij duidelijk. Hetzelfde gold overigens voor vragen over een eventuele terugkeer van Wayne Rooney bij Everton.

Van Bronckhorst wilde op zijn perspraatje voor de wedstrijd van Feyenoord tegen Sparta (uit) wél ingaan op een eventuele overstap van Koeman naar Barcelona. "Hij past in het rijtje om Luis Enrique op te volgen, als je kijkt naar de trainers die Barcelona in de afgelopen jaren allemaal heeft gehad. Zijn naam wordt niet voor niets genoemd", zegt Van Bronckhorst. "Ik heb geen idee of hij 'nee' zal zeggen. Die vraag moet aan Ronald zelf worden gesteld", aldus Gio, die op dat moment niet wist dat Koeman daar dus zelf helemaal niet op wilde reageren. "Misschien valt alles momenteel wel op zijn plek voor hem en de club. iedereen weet wat Barcelona voor hem heeft betekend", sluit Van Bronckhorst af.

Zelf geeft hij in ieder geval aan dat hij het voor hem nog wat vroeg vindt voor een overstap naar Barça, waar hij ook speler voor uitkwam. "Ik blijf de volgende jaren ook bij Feyenoord, waar ik op mijn plek ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen