Leeuwinnen verliezen ondanks comeback van Australië

3 maart 2017, 18:00

De Oranje Leeuwinnen hebben hun tweede wedstrijd op de Algarve Cup verloren. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman ging vrijdag met 3-2 onderuit tegen Australië. Bij rust stond Nederland nog met 3-0 achter.

De Nederlandse vrouwen werden in de eerste helft drie keer verslagen bij een standaardsituatie. In de zestiende minuut draaide een corner van Emily Gielnik, door de stevige wind, in één keer in het doel. De speelster van Brisbane Roar was een kwartier later uit een vrije trap ook verantwoordelijk voor de 2-0. Met een rake kopbal uit een vrije trap van Steph Catley zorgde Alanna Kennedy er op slag van rust voor dat het 3-0 werd voor Australië.

In het laatste kwartier van de tweede helft, waarin de Oranje Leeuwinnen de wind in de rug hadden, knokte Nederland zich nog wel terug tot 3-2. Vivianne Miedema (foto) was in de 75ste minuut verantwoordelijk voor de 3-1, drie minuten later schoot Sherida Spitse uit een vrije trap de tweede Oranje-treffer tegen de touwen. Nederland zette daarna nog aan voor de gelijkmaker, maar die bleef uit.

De Oranje Leeuwinnen begonnen de Algarve Cup woensdag met een 1-0 zege op China. Dat land speelt later op de avond nog tegen Zweden, dat het toernooi in Portugal begon met een zege op Australië.