RB Leipzig geeft voorsprong uit handen tegen Augsburg

3 maart 2017, 22:32

RB Leipzig dreigt in de titelstrijd in de Duitse competitie verder achterop te raken bij koploper Bayern München. De promovendus, die op een knappe tweede plaats in het klassement staat, speelde vrijdag in de uitwedstrijd tegen middenmoter FC Augsburg met 2-2 gelijk.

In de negentiende minuut kwam Leipzig op achterstand. Konstantinos Stafylidis opende de score voor Augsburg in de WWK Arena met een prachtig afstandsschot. Zes minuten later kwamen de bezoekers alweer langszij. Timo Werner scoorde op aangeven van Naby Keïta en tekende daarmee voor zijn veertiende doelpunt van dit Bundesliga-seizoen.

Zeven minuten na de pauze bezorgde Marvin Compper Leipzig de leiding, na voorbereidend werk van Emil Forsberg. Leipzig kreeg het echter niet voor elkaar de drie punten mee naar huis te nemen. Martin Hinteregger zette Augsburg na een uur spelen op 2-2 door doel te treffen uit een tegenaanval.

Leipzig heeft nu vier punten minder dan Bayern München, maar dat team speelt zaterdag nog uit tegen 1. FC Köln. Bij Augsburg, dat twaalfde staat, waren Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw afwezig.

[photo,105056,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen