Ten Hag over PSV-tijd: "Strategie heeft veel opgeleverd"

4 maart 2017, 13:31

Toen Erik ten Hag tussen 2009 en 2012 als assistent-trainer bij PSV werkte, boekte de ploeg uit Eindhoven maar weinig successen. Toch kijkt de huidige coach van FC Utrecht met een goed gevoel terug op zijn periode in de Lichtstad en dat komt met name door de talenten die toen doorbraken.

Als assistent van Fred Rutten boekte hij qua prijzen weinig succes bij PSV, maar toch is Ten Hag trots. "Waar ik bij PSV wel veel voldoening uit heb gehaald, is dat er tot op de dag van vandaag jongens bij het eerste lopen, die we toen in een project hebben opgenomen om ze vanuit de jeugd richting het eerste te begeleiden. Het was de strategie van Fred Rutten om jonge jongens bij elkaar te zetten in een masterclass en dat heeft veel opgeleverd", vertelt Ten Hag aan De Telegraaf. "Je praat dan over spelers als Zoet, Depay, Reis, Hendrix, Bakkali, Locadia, Willems en Labyad. Dat zijn onvoorstelbaar veel jonge spelers die uiteindelijk zijn doorgebroken, terwijl dat bij PSV daarvoor nooit zoveel gebeurde."

Ten Hag baalt wel van het feit dat het tijdens zijn periode minder ging met PSV. "Bij een club als PSV draait het uiteindelijk altijd om de titel. Als je die niet pakt, dan heb je gefaald. Dat is duidelijk. Maar dat had ook wel een bepaalde achtergrond. In die tijd had PSV financiële problemen en dat had een grote invloed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen