Jonker debuteert met gelijkspel: "Ik kan ermee leven"

5 maart 2017, 01:32

Andries Jonker heeft vrede met het resultaat in zijn debuutwedstrijd als coach van VfL Wolfsburg. De Nederlandse oefenmeester zag zijn elftal zaterdag bij het bezoek aan FSV Mainz 05 met 1-1 gelijkspelen. Mario Gomez bracht Wolfsburg in de twintigste minuut op voorsprong, Jhon Córdoba maakte vier minuten later gelijk.

"Een uitwedstrijd tegen Mainz is niet gemakkelijk. Ik kan me nog herinneren dat we met Bayern, in het oude stadion, eens met 2-1 verloren", aldus Jonker op de clubwebsite. "Dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden, bleek in de eerste helft. We kwamen niet onder de druk van Mainz vandaan en hadden het moeilijk om door het middenveld te komen. We kwamen wel op voorsprong, maar bij rust was de score met 1-1 in evenwicht."

"In de tweede helft hebben we het veel beter gedaan. In de rust heb ik mijn spelers nogmaals verteld hoe we door het middenveld kunnen komen", vervolgt Jonker. "Daarna hebben we de wedstrijd voor twintig tot 25 minuten gecontroleerd. Als er in die fase een ploeg had kunnen scoren, dan waren wij dat wellicht. Aan het einde van het duel verloren we de controle weer. In de slotfase hadden we nog een megaredding van Koen Casteels nodig om het punt mee naar huis te kunnen nemen. Een nederlaag was onverdiend geweest, maar een zege zou te veel zijn geweest. Ik kan leven met het gelijkspel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen