FC Twente verslaat Willem II en klimt naar plek vijf

4 maart 2017, 20:32   Bijgewerkt: 4 maart 2017, 20:46

Dankzij een 2-1 overwinning op Willem ll is FC Twente tijdelijk opgeklommen naar de vijfde plek op de ranglijst. De wedstrijd in de Grolsch Veste kende twee gezichten, want Willem II krabbelde in de tweede helft op nadat Twente voor rust heer en meester was. Een eigen doelpunt van Darryl Lachman en een fantastische pegel van Enes Ünal zetten de thuisploeg op voorsprong, waarna Jordy Croux wat terugdeed namens de Tilburgers: 2-1.

Kort voor rust kreeg ook Ünal zijn welverdiende treffer. Hij maakte op een meter of twintig van de goal wat ruimte voor zichzelf een haalde vervolgens ongenadig hard uit. Lamprou strekte zich nog, maar het schot was zo hard dat er geen houden aan was: 2-0. Daarmee ging FC Twente comfortabel rusten en dat was verdiend, want de bezoekers uit Tilburg waren in het eerste bedrijf niet verder gekomen dan een afstandsschot van Funsu Ojo.

Willem ll ging na de aansluitingstreffer wat opportunistischer spelen en kreeg hiervoor nog bijna de beloning toen invaller Thom Haye met veel gevoel op goal schoot. De vingertoppen van Nick Marsman waren net voldoende om de bal richting de paal te sturen, waar het leer vervolgens uiteen spatte. FC Twente leek zich na deze kans te beseffen dat het de buit nog niet binnen had en herstelde zich vervolgens goed. De ploeg van trainer Hake kwam eigenlijk niet meer in de problemen en trok de overwinning over de streep. Het klimt met deze zege over AZ en Heerenveen heen en mag in ieder geval tot morgenmiddag gaan genieten van de ranglijst.