PSV wint thuis ruim van slap Roda JC Kerkrade

4 maart 2017, 21:41   Bijgewerkt: 4 maart 2017, 22:20

Een geconcentreerd en gedisciplineerd PSV heeft zaterdag in het kletsnatte Eindhoven een 4-0 zege op Roda JC geboekt. Daarmee werd de zure nasmaak van de knock-out van Feyenoord in de titelrace van vorige week weggespoeld. In de eerste helft nam PSV afstand door goals van Hector Moreno en Siem de Jong, na rust was Moreno opnieuw trefzeker. Jürgen Locadia versierde ten slotte een penalty waaruit De Jong zijn tweede maakte.

Door de 2-1 nederlaag in De Kuip was PSV veroordeeld tot de strijd om plek twee in de Eredivisie. Theoretisch is een derde kampioenschap op rij nog mogelijk, maar Phillip Cocu en zijn mannen beseften na het verlies in Rotterdam dat de tweede plek het hoogst haalbare zou zijn dit seizoen. De achterstand op Ajax was met ingang van dit weekend zes punten, alles wat PSV moest doen tegen Roda was de drie punten in Eindhoven houden.

PSV kreeg ontzettend veel corners in de eerste helft en benutte er daar eentje van. Hector Moreno kopte de ploeg van Phillip Cocu op 1-0. Vijf minuten later was het weer raak, maar nu uit een voorzet van Jetro Willems. Siem de Jong kon van dichtbij raak tikken. Geconcentreerd speelde PSV de eerste helft uit, niets wees erop dat Roda in de tweede helft het tij zou gaan keren.

Halverwege de tweede helft kreeg de ploeg van Yannis Anastasiou te maken met een nieuwe aanvaller van PSV, want Locadia kwam binnen de lijnen. De vleugelspits bewees meteen zijn waarde voor PSV, want hij versierde binnen tien minuten een strafschop. Arbiter Ed Janssen zag dat Locadia werd vastgehouden door Frederic Ananou en wees naar de stip. Siem de Jong schoof de bal uitstekend in de rechterhoek en tekende daarmee voor zijn tweede.

Daarmee stond dezelfde stand op het bord als eerder dit seizoen toen PSV de Limburgers ontving voor de KNVB-beker. Roda had tijdens die wedstrijd ook niks in te brengen en werd met een 4-0 nederlaag uit het toernooi geknikkerd. Ook nu ging Roda met 4-0 naar huis, want PSV kwam niet meer tot scoren. Roda zakt naar de zestiende plaats, PSV loopt in op Ajax dat zondag in actie komt tegen Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen